Jadłospis

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-07-21
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), ser do krajania (15g), ogórek zielony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Banan Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). Ryż (100g), leczo warzywno drobiowe (40g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: . Alergeny: 1, 3, 9, Bułka maślana z masłem (5g), miodem. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2025-07-22
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), szynka ciemna (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Morela Zupa ryżowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), szynka w sosie własnym (80g), surówka z kapusty niebieskiej z porem (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 9, Mus truskawkowy z jogurtem greckim i posypką ciasteczkową (100g). Dieta bez mleka: mus bez jogurtu. Alergeny: 1, 7,
Środa
2025-07-23
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka (15g),  rzodkiewka (5g), sałata zielona.             Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa żur z ziemniakami i śmietaną (250ml). Makaron z ziarnami z sosem jogurtowo – malinowy ( 150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9 Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7,
Czwartek
2025-07-24
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (5g). Zupa mleczna z kaszą jaglaną (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Gruszka Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (100g), gulasz z indyka (80g), mini marchewka z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Ucierane ciasto z owocami i kruszonką (wypiek własny). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: galaretka (150g) Alergeny: 1, 7,
Piątek
2025-07-25
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), twaróg z miodem i jogurtem naturalnym (15g), dżem  100% (5g).                       Herbata malinowa (200ml). Dieta bez mleka: chleb z masłem, dżemem, miodem. Alergeny: 1, 3,  7,  Nektarynka Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna w cieście (70g), surówka wielowarzywna (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9, Koktajl jagodowo - bananowy na maślance (200ml), słomki ptysiowe. Alergeny: 1, 3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.
Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
2025-07-21
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb dyniowy (25g) z masłem (10g), ser do krajania (15g), ogórek zielony (10g).                 Kawa z mlekiem (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,  7 Banan Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). Ryż (100g), leczo warzywno drobiowe (40g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: . Alergeny: 1, 3, 9, Bułka maślana z masłem (5g), miodem. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny: 1, 3, 7,
Wtorek
2025-07-22
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb kornel (25g) z masłem (10g), pomidor (10g), szynka ciemna (20g).   Kakao (200 ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml) Alergeny:1, 3, 7 Morela Zupa ryżowa z jarzynami (250ml). Ziemniaki (150g), szynka w sosie własnym (80g), surówka z kapusty niebieskiej z porem (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 9, Mus truskawkowy z jogurtem greckim i posypką ciasteczkową (100g). Dieta bez mleka: mus bez jogurtu. Alergeny: 1, 7,
Środa
2025-07-23
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb z ziarnami (25g) z masłem (10g), polędwica sopocka (15g),  rzodkiewka (5g), sałata zielona.             Kawa z mlekiem (200ml).  Dieta bez mleka:   Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3,   7, Arbuz Zupa żur z ziemniakami i śmietaną (250ml). Makaron z ziarnami z sosem jogurtowo – malinowy ( 150g). Kompot (200ml). Dieta bez mleka: zupa bez śmietany. Alergeny: 1, 3, 7, 9 Jagodzianka. Mleko (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Alergeny:1, 3, 7,
Czwartek
2025-07-24
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb słonecznikowy (25g) z masłem (10g), szynka z pieca (15g), papryka (5g). Zupa mleczna z kaszą jaglaną (200ml). Dieta bez mleka: Herbata owocowa (200ml). Bez zupy mlecznej. Alergeny: 1, 3, 7,  Gruszka Rosół z zacierką (250ml). Kasza jęczmienna (100g), gulasz z indyka (80g), mini marchewka z wody (60g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 9 Ucierane ciasto z owocami i kruszonką (wypiek własny). Mleko (200ml). Dieta bez mleka: galaretka (150g) Alergeny: 1, 7,
Piątek
2025-07-25
                Chleb pszenno – żytni (20g), chleb Kornel (25g) z masłem (10g), twaróg z miodem i jogurtem naturalnym (15g), dżem  100% (5g).                       Herbata malinowa (200ml). Dieta bez mleka: chleb z masłem, dżemem, miodem. Alergeny: 1, 3,  7,  Nektarynka Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym i śmietaną (250ml). Ziemniaki (150g), ryba Miruna w cieście (70g), surówka wielowarzywna (50g). Kompot (200ml). Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9, Koktajl jagodowo - bananowy na maślance (200ml), słomki ptysiowe. Alergeny: 1, 3, 7,
Woda mineralna dostępna w salach bez ograniczeń.

1) gluten, 2) skorupiaki, 3) jajka, 4) ryby, 5) Orzeszki ziemne, 6) Ziarno sojowe, 7) mleko, 8) orzechy, 9) seler, 10) Gorczyca, 11) Ziarno sezamowe, 12) Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13) Łubin, 14) Mięczaki, 15) cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek, estragon.